abonneren

Brein heeft dit jaar al 283 websites gesloten

In het eerste kwartaal van 2010, nog zonder e-books erbij, heeft auteursrechtenbeschermer Brein al 283 'illegale' websites tot sluiten gedwongen.De hoeveelheid links op die sites liep in de miljoenen. Ook werden 5.850 advertenties met illegaal aanbod verwijderd.Met 23 illegale aanbieders werd een schikking getroffen.
Zij tekenden een onthoudingsverklaring die hen bij toekomstige inbreuk op 500 euro per illegale drager of bestand komt te staan. Tegen 42 illegale aanbieders loopt verder onderzoek. Belangrijk in het eerste kwartaal was ook de uitspraak in hoger beroep tegen de eigenaar van de illegale indexeringsite Shareconnector, waarin het Hof Amsterdam het verbod van de voorzieningenrechter uit 2008 bekrachtigde. De site moet offline blijven op verbeurte van een dwangsom van 1000 euro per dag met een maximum van 100.000 euro.

Begin deze week maakte Brein bekend de pijlen ook te gaan richten op aanbieders van gekopieerde e-books. Daarvoor zal de stichting ondermeer op veilingsites zoals Marktplaats en Speurders en in nieuwsgroepen gaan uitkijken naar illegaal aanbod.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie