abonneren

Brein haalt weer grote ftp-site uit de lucht

Op verzoek van piraterijbestrijder BREIN is gisteren MadBiker afgesloten. MB was een zogenaamde 'topsite', een site die aan de top van de piraterij op internet staat. Deze sites hebben het allereerst illegale bestanden van de nieuwste films, muziek, games en software en worden gebruikt voor de bevoorrading van dvd piraten, illegale websites, nieuwsgroepen en tenslotte de p2p netwerken.Er staan naar schatting enkele tientallen topsites in Nederland. De sites staan op ftp-servers en zijn slechts voor ingewijden toegankelijk.
BREIN infiltreert in zulke sites met het doel ze te laten verwijderen en informatie te verkrijgen over de betrokkenen zodat die aansprakelijk gehouden kunnen worden.

De MB (kort voor MadBiker) was 5.6 Terabyte groot en maakte gebruik van het supersnelle glasvezelnet in Nuenen. Glasvezelnetwerken bieden voor Nederlandse begrippen bijzonder grote bandbreedte en zijn daarom ook erg aantrekkelijk voor illegale aanbieders van grote hoeveelheden film, muziek, games en business software.

Op sommatie van BREIN zijn dit jaar al 105 illegale bittorrentsites afgesloten. In ongeveer de helft van de gevallen gebeurde dit door de ISP en in de andere gevallen door de sitehouder zelf.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie