abonneren

Breekt Blu-ray door in Nederland?

Na een trage start wordt de blu-ray disc, de opvolger van de dvd steeds populairder. In 2009 zijn er nu al 300% meer blu-ray disc-spelers verkocht dan in 2008. Wordt december de feestmaand voor de blu-ray disc? Nu zo'n 70% van alle huishoudens in Nederland een hdtv heeft beginnen steeds meer mensen te beseffen dat zij met een blu-ray disc het maximale beeld en geluid uit hun hdtv kunnen halen. Maar een klein deel van de hdtv-bezitters ontvangt tv-uitzendingen in hd-kwaliteit. Dit is een grote kans voor blu-ray.
Als mensen van de hd-kwaliteit willen genieten zonder daar maandelijks voor te hoeven betalen is de blu-ray speler een mooie manier om deze behoefte in te vullen. Nu steeds meer mensen de voordelen van blu-ray kennen, er meer en goedkopere apparaten komen versnelt de acceptatie.

Marktonderzoeker GFK verwacht dan ook dat de helft van de spelers en flims op blu-ray disc in het laatste kwartaal over de toonbank gaan. Door sterke realeases en aantrekkelijke eindejaarsaanbiedingen en het toenemende aantal bezitters van een blu-ray speler zullen de blu-ray discs in december in trek zijn, aldus de verwachtingen van Gfk. Aan het einde van het jaar zullen een half miljoen huishoudens een blu-ray speler waaronder de Playstation3 hebben.

Dankzij de grote opslagkwaliteit is de beeldkwaliteit van blu-ray 5 keer scherper dan van dvd. Ook is het ongecomprimeerde geluid van uitstekende kwaliteit. Een blu-ray speler kan ook dvd's afspelen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: