abonneren

Breedbandgebruik groeit gestaag door

Ondanks de wereldwijde economische neergang is het gebruik van breedbandtechnologie in 2009 met 58 miljoen aansluitingen toegenomen. Volgens een rapport van belangenorganisatie Breedband Forum, zijn er nu zo'n 467 miljoen breedband aansluitingen in de wereld.Dit betekent een groei over het afgelopen jaar van 14,2 %, met de sterkste groei gedurende het laatste kwartaal.
De grootste groei vond plaats in Azië met bijna 19 %. In de rest van de wereld lag de groei rond de 11 %. Niet onverwacht is de grootste groei te vinden in China en de Filippijnen Indonesië en Vietnam. Zo is Azië goed voor bijna 40 % van de breedbandmarkt.

Een belangrijk deel van de groei van een van het breedbandgebruikt wordt veroorzaakt door IPTV (televisie over internet). Vooral in de Verenigde Staten groeit IPTV het snelste met 58 % meer abonnees in 2009 ten opzichte van 2008. In Europa vinden we de groei van het IPTV gebruik vooral in Frankrijk waar nu al 42 % van de breedband aansluitingen ook voor IPTV gebruikt worden.

Bron: Breedband Forum

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie