abonneren

Breedband en telebankieren helemaal ingeburgerd

Medio 2006 heeft ruim 80 procent van de huishoudens met internet de beschikking over breedband. Dit was vier jaar eerder nog geen kwart. Hiermee heeft inmiddels tweederde van alle huishoudens breedband. Het aantal internetters nam toe van 8,9 miljoen in 2002 tot bijna 11 miljoen dit jaar. Ongeveer 6,6 miljoen van deze internetgebruikers kochten al eens goederen via internet. Dit waren er drie miljoen meer dan vier jaar terug. Dit blijkt uit vanochtend vrijgegeven cijfers van het CBS. Internet is in 2006 in 80 procent van alle huishoudens aanwezig.
Om te internetten wordt in vrijwel alle huishoudens een PC gebruikt. Bovendien heeft 17 procent ook internettoegang via de mobiele telefoon, palmtop of spelcomputer.

In 2006 zijn er 10,9 miljoen internetgebruikers. Dit zijn er 0,2 miljoen meer dan een jaar eerder en 2 miljoen meer dan vier jaar geleden. Het groeitempo van het aantal internetgebruikers is dus afgevlakt. De diversiteit van het internetgebruik is het afgelopen jaar toegenomen. Naar verhouding zijn meer activiteiten via internet uitgevoerd dan een jaar eerder.

Ruim 90 procent van de internetters gebruikt e-mail en ongeveer 40 procent gebruikt internet ook om te chatten. Chatten is vooral populair onder jongeren tot 25 jaar. Daarnaast wordt internet steeds vaker gebruikt om te telefoneren. In 2006 belde 12 procent van de internetgebruikers via internet. Dat is een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder.

In 2006 waren er 6,6 miljoen internetgebruikers die al eens goederen kochten of bestelden via internet. Dit waren er 0,7 miljoen meer dan een jaar eerder en 3 miljoen meer dan vier jaar geleden. Ook telebankieren raakt steeds meer ingeburgerd. Ruim tweederde van alle internetgebruikers regelt bankzaken via internet. Dat is een stijging van 9 procentpunt ten opzichte van 2005.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie