abonneren

Braziliaans gerechthof eist sluiting YouTube

Een rechter in Brazilië heeft geëist dat YouTube zijn deuren sluit, nadat een sexvideo van twee celebrities keer op keer op de site terug te vinden was. In de video is te zien hoe supermodel Daniela Cicarelli sex heeft met vriendje Tato Malzoni.YouTube is al maandenlang bezig de filmpjes te verwijderen, maar elke keer zijn er weer nieuwe gebruikers die het filmpje uploaden.
Daarop besloten Cicarelli en Malzoni om YouTube aan te klagen zolang de videobeelden niet definitief verwijderd zijn. De rechtbank oordeelde in hun voordeel en eist nu de sluiting van YouTube.

Aangezien YouTube in Amerika gehuisvest is en onder de Amerikaanse wetgeving valt lijkt de kans erg klein dat de site daadwerkelijk gesloten wordt. Google had al eerder een aanvaring in Brazilië over hun Orkut-dienst, waarin uiteindelijk ook geen gehoor gegeven is aan de rechtbank.

De interessante vraag blijft wel of een video content site verantwoordelijk gehouden kan worden voor de content die gebruikers uploaden. Hier zal een rechtbank in de Verenigde Staten zich over moeten buigen, voor er een definitief antwoord op gegeven kan worden. Op dit moment is het enige dat Brazilië kan doen een blokkade instellen tegen YouTube. De kans hierop lijkt ook niet al te groot.

Ars Technica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: