abonneren

Hoge benzinekosten? Bespaar geld met Google Maps

Met de steeds sneller stijgende benzinekosten en de hogere prijzen die langs de snelweg worden gerekend, moet je tegenwoordig steeds vaker nadenken of het wel zinvol is om de auto te pakken. Google Maps biedt de mogelijkheid om bij het plannen van een route een schatting te maken van de brandstofkosten.

Je kunt deze schatting nog beïnvloeden met het opgeven van de categorie auto en de brandstofprijs. De brandstofkostenberekening is beschikbaar in 26 Europese landen. Als je een internationale reis plant, kun je de brandstofkosten voor de hele route berekenen.

Het werkt als volgt:

  1. Ga naar http://maps.google.nl/ en kies Routebeschrijving
  2. Voer de gewenste route in
  3. Onderaan de kolom met de routebeschrijving staan de geschatte brandstofkosten.

Door op de Gesch. Branstofkosten te klikken, wordt het venster getoond waarin je brandstoftype, categorie auto en brandstofprijs kunt aanpassen.

Oude Google Maps
Let op, dit trucje werkt alleen in de oude Google Maps. Standaard gebruikt Google echter de nieuwe versie, maar via een instelling kun je alsnog van de oude versie gebruik maken.

Ga op de homepage van Google Maps naar het vraagteken-pictogram, rechts onderin. Kies vervolgens op de link 'Terug naar de klassieke versie van Google Maps' om terug te keren naar de vorige versie. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures