abonneren

Boze YouTube-gebruikers boycotten Viacom

Vorige week besliste de rechtbank dat Google al zijn YouTube-logbestanden met user id's en ip-adressen moest afdragen aan Viacom, eigenaar van Paramount Pictures en MTV. Een groot aantal YouTube-gebruikers zijn nu woedend op Viacom en zijn begonnen met een boycot.Niet alleen YouTube-gebruikers maar ook een flink aantal privacyorganisaties staan op hun achterste poten na de beslissing van de rechtbank. Met de logbestanden wil Viacom achterhalen hoevaak hun filmmateriaal wordt geraadpleegd om zo te bewijzen dat Google/YouTube op grote schaal auteursrechten schendt.
In de logbestanden staan echter ook de gebruikersid's en ip-adressen van de betreffende gebruikers. Zij zien dit dan ook als een ernstige schending van hun privacy.

Sinds de beslissing van de rechtbank wordt YouTube overspoeld met anti-Viacom-clips en oproepen tot een boycot van alle Viacom-websites -- inmiddels zijn er bijna 5000 van dit soort video's op YouTube te vinden. Viacom is hier blijkbaar van geschrokken, want inmiddels is op hun website te lezen dat nu alle persoonsgebonden informatie uit de logs verwijderd zal worden voor YouTube de logbestanden doorgeeft aan Viacom.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord