abonneren

Boze eBay-verkopers stappen over op andere sites

Hoewel eBay de meest bekende veilingsite ter wereld is, heeft het imago van de site inmiddels wat haarscheurtjes opgelopen. Steeds meer kleine verkopers zijn ontevreden over de slechte voorwaarden die eBay biedt en stappen over op andere veilingsites.Hoewel eBay meer winst maakt dan verwacht,kampt het bedrijf met steeds meer kleine verkopers die in opstand komen tegen de strenge voorwaarden die eBay hanteert.
Vooral het constant verhogen van de listing fees (bedragen die aan eBay afgestaan moeten worden voor het te koop aanbieden van spullen) valt in het verkeerde keelgat bij deze partijen. Een groot aantal verkopers is inmiddels overgestapt naar kleinere veilingsites als Wigix, Silkfair, Etsy en Oodle.

Deze kleine sites bieden extra service die de verkopers op eBay niet krijgen, zoals instructievideo's en een lagere commissie. Ook zijn de sites vaak gespecialiseerd in een bepaald marktsegment, waardoor de verkopers hun spullen makkelijker kwijtraken dan op eBay. Toch zijn er ook nadelen. Niet alle sites houden secuur bij hoe betrouwbaar een verkoper is en ook de aankoopgarantie (die bij eBay via PayPal loopt) is niet altijd vanzelfsprekend.

Toch denken analisten niet dat de kleine veilingsites een echte bedreiging vormen voor eBay. Andere sites hebben dit al eerder geprobeerd, maar allen hebben gefaald. De enige echte concurrent voor eBay is Amazon, dat al jaren zijn verkoopcijfers (en winst) ziet stijgen.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie