abonneren

Botnet-crimineel bekent schuld

De 21-jarige Robert Bentley uit Florida heeft bekend dat hij computerfraude heeft gepleegd. Bentley werd gearresteerd nadat de Computercrimaliteit Divisie van de Londense politie assistentie had gevraagd aan de Amerikaanse Geheime Dienst. Een Amerikaans bedrijf en een Europees bedrijf hadden allebei aangifte gedaan van computerinbraak. Bentley heeft uitgebreid verslag gedaan van zijn rol in de computerinbraak.

Bentley en een aantal mede-hackers infecteerde honderden computers in Europa met adware. Bentley en zijn collega's kregen geld via een Europese operatie genaamd "Dollar Revenu" voor het inbreken in computers en het achterlaten van adware. Bentley gebruikte computers in Florida om in te breken in de computers en het geld door te sluizen.

Bentley kan een maximale gevangenisstraf krijgen van tien jaar, een boete van een kwart miljoen dollar en drie jaar toezicht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord