abonneren

In Boston gebruiken artsen Google Glass bij patiëntbezoek

In een tech-savvy ziekenhuis in Boston zijn ze er vroeg bij: daar lopen de artsen al rond met een Google Glass op de neus. Zo kunnen ze door middel van QR codes naast de kamers van patiënten de benodigde informatie scannen met behulp van hun bril.

Dr. John Halamka, CIO van het Beth Israel Deaconess Medical Center, beschrijft het systeem als volgt: in de Emergency Department hebben we een prototype van een nieuw informatiesysteem ontwikkeld met behulp van Google Glass. Wanneer een dokter de emergency department room binnenwandelt, zoekt hij of zij naar een barcode die op de muur is geplaatst. De bril herkent bij het scannen de kamer en stuurt automatisch informatie door over de patiënt, wat dan in het blikveld van de arts verschijnt. Tijdens het gesprek met de patiënt beschikt hij dan over alle problemen, vitale functies en labresultaten van de patiënt in kwestie. 

Extra privacymaatregelen

Het ziekenhuis gebruikt het Glass-systeem nu al drie maanden en zal het deze maand beschikbaar maken voor alle artsen die erin geïnteresseerd zijn. Het ziekenhuis heeft ook extra privacymaatregelen genomen voordat de brillen in gebruik gingen. Alle Google-componenten in de brillen werden vervangen zodat de data niet over de servers van Google zou gaan. Alle gegevens blijven op deze manier binnen de firewall van het ziekenhuis.

Real-time updates

Wat de artsen precies aan Google Glass hebben? Het gaat voornamelijk om de real-time updates en notificaties die de bril geeft. Zo hebben ze tijdens het gesprek met een patiënt alle beschikbare informatie bij de hand, die altijd up-to-date is. 

Bron: Arstechnica

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie