abonneren

Boober.nl loopt uit op strop voor uitleners

Boober.nl is uitgelopen op een fiasco, vooral voor personen die via de site geld uitgeleend hadden. De site was een marktplaats waar leners en particuliere geldverstrekkers elkaar konden treffen. Van maar liefst 1200 uitleners is niet duidelijk of ze hun geld ooit nog terug zullen zien.Boober.nl telde op het moment van failissement 1200 particulieren die hun geld uitleenden. Het gaat om een totaalbedrag van 1,65 miljoen euro.
Leners die hun geleende geld netjes willen aflossen, kunnen dit niet -- de site is al tijden uit de lucht. Er zouden ongeveer 500 leners bij Boober.nl zijn aangesloten.

Toezichthouder PIVN hoopt het betalingsverkeer zo snel mogelijk te kunnen overnemen, zodat een groot deel van de inleg alsnog bij de investeerders terug kan komen. Daartoe heeft de toezichthouder wel de adresgegevens nodig van de betrokkenen; vooralsnog heeft Boober.nl hier geen inzage in gegeven. Volgens de PIVN lopen de bedragen per uitlener flink uiteen, van € 100 tot maar liefst € 40.000.

Momenteel zijn de AFM en De Nederlandsche Bank (DNB) betrokken bij de afwikkeling van de kwestie. Heikel punt is nog wanneer het beheer van de bankrekening waarop de boober-transacties werden gedaan, wordt overgedragen aan de stichting.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord