abonneren

Bono verliest fortuin na verkoop Palm aan HP

De Ierse U2-zanger Bono loopt een flinke strop op nu Palm wordt verkocht aan HP. Via zijn beleggingsbedrijf Elevation heeft Bono de afgelopen jaren flink geinvesteerd in Palm.Elevation heeft gedurende 2007 en 2008 $460 miljoen geïnvesteerd in de kwakkelende smartphonefabrikant. In de nu afgesloten deal met HP is Palm $961 miljoen waard. De rest van de overnamesom zijn schulden.
Dit betekent dat de aandelen die Elevation bezit ongeveer $320 miljoen waard zijn.

Palm begon in 1992 als pionier in de pda-markt (personal digital assistent) waarmee het een hele goede reputatie opbouwde. Later is Palm enige tijd ook met smartphones succesvol geweest. Met de opkomst van de iPhone, Blackberry en nu Google Android, blijven de verkopen achter en heeft het bedrijf moeite met de oplopende kosten. Eerder deze maand zette Palm zichzelf in de verkoop. Er waren speculaties over de potentiële kopers, als het Chinese Lenovo of het Taiwanese Japan. Zelfs het kapitaalkrachtige Google werd genoemd als mogelijk geïnteresseerde. Palm zou dan waarschijnlijk verder moeten gaan als Androidtelefoonmaker. Die mogelijkheid is met de verkoop aan HP nu van de baan.

HP is zelf een belangrijke speler geweest op de PDA-markt, met iPaq's gebaseerd op het Microsoft Windows Mobile-platform. Met HP en Palm samen, moet het mogelijk worden om met Palms eigen webOS besturingsysteem een partijtje mee te blazen in de opkomende smartphonemarkt. Heel goed denkbaar is dat het webOS ook zijn weg zal vinden in andere in opkomst zijnde mobiele internetapparaten zoals tablets.

Via: Fudzilla

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: