abonneren

Bol.com stapt in onderwijs-ontwikkelingsproject

Mediawinkel bol.com is een partnerschap aangegaan met de Amerikaanse stichting Room to Read. Deze stichting, opgericht door voormalig Microsoft-topman John Wood, geeft duizenden kinderen in ontwikkelingslanden toegang tot onderwijs. Bol.com heeft zich gecommitteerd om Room to Read de komende jaren met verschillende initiatieven te ondersteunen. De onderneming wil daartoe jaarlijks samen met klanten en leveranciers minimaal € 250.000 ophalen. Met dit bedrag kunnen 10 scholen per jaar worden gebouwd.
Met een eerste donatie van € 25.000 voor de bouw van een school in Sri Lanka heeft bol.com het startsein gegeven voor deze bijzondere samenwerking. Volgende maand kondigt de mediawinkel de definitieve invulling van het donatieprogramma aan, waarin ook klanten en leveranciers van bol.com gaan participeren.

De stichting Room to Read is opgericht door voormalig Microsoft-topman John Wood. Tijdens een wandelvakantie door Nepal bezocht Wood een dorpsschool waar hij werd gegrepen door het feit dat de kinderen geen boeken hadden. Het gebrek aan leesboeken onder deze leergierige kinderen - schril afstekend tegen de nadrukkelijke aanwezigheid van lezen en onderwijs in zijn eigen jeugd - inspireerde hem tot een levensdoel en nieuwe carrière. Vastberaden gaf Wood zijn baan bij Microsoft op en begon met het bijeenbrengen van een mondiaal team dat plattelandsdorpen moest helpen bij het tot stand brengen van een duurzaam onderwijssysteem.


Websites:
www.roomtoread.org
www.bol.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie