abonneren

Bol.com en Fabchannel gaan samenwerken

Bol.com en Fabchannel gaan structureel met elkaar samenwerken. Vanaf vandaag zal op de bol.com op regelmatige basis een compleet concert te zien zijn dat door Fabchannel is geproduceerd, live vanuit Paradiso of Melkweg. Marketing Directeur van bol.com Michel Schaeffer: "Bol.com heeft ruim 360.000 cd's in het assortiment en is één van de grootste muziekverkopers van Nederland. Wij zijn continu op zoek naar manieren om onze bezoekers muziek te laten ontdekken.
De samenwerking met Fabchannel is een uitstekende manier om onze miljoenen bezoekers in contact te brengen met nieuwe muziek."

Volgens oprichter Justin Kniest van Fabchannel blijkt uit onderzoek dat zo'n 20% van de kijkers van Fabchannel na het zien van een concert dermate enthousiast is dat ze een cd of dvd willen aanschaffen. "Door de samenwerking met bol.com wordt dat nu een stuk eenvoudiger. Maar misschien belangrijker nog is dat we op deze manier onze artiesten in contact brengen met een nog groter online publiek. Aangezien er op radio en televisie nauwelijks aandacht is voor live muziek, wordt internet een steeds essentiëler onderdeel van de promotie."

Sinds 1999 neemt Fabchannel concerten op in Amsterdamse popzalen Paradiso en Melkweg. Vele grote namen, zoals Paul Weller, Bloc Party, Keane, Lily Allen, Madness, De Dijk en Simple Minds werden al live vastgelegd door de Fabchannel camera's.

Met een eerste concert van de Belgische artiest Milow - bekend van de nummer 1 hit "Ayo Technology" - bijt bol.com de spits af. Inmiddels staan er meerdere concerten op de agenda. De concerten zijn via de speciale Concert van de Maand pagina op bol.com terug te vinden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: