abonneren

Bol.com doneert duizenden boeken aan Room to Read

Mediawinkel bol.com gaf dit weekend met de overhandiging van drie cheques ter waarde van 75.000 euro het officiƫle startsein voor het partnerschap van stichting Room to Read. John Wood, oprichter van Room to Read, sprak in Amsterdam over zijn ambitie om de wereld te verbeteren door kinderen toegang te bieden tot onderwijs, en over de bijzondere projecten die dankzij donaties wereldwijd tot stand komen. Klanten en leveranciers van bol.com kunnen vanaf vandaag voortaan ook een steentje bijdragen aan de projecten van Room to Read.

Daniel Ropers, algemeen directeur van bol.com, overhandigde als aftrap een cheque ter waarde van 25.000 euro aan John Wood. Met deze donatie financiert bol.com de bouw van een school in Sri Lanka. Partners TNT en Schuberg Philis doneerden eveneens eenzelfde bedrag. Dankzij deze bedragen kan Room to Read drie nieuwe scholen opzetten in ontwikkelingslanden, waaronder Sri Lanka.

In totaal haalde bol.com tijdens de slotdag van Boekenweek een bedrag van 100.000 euro aan donaties op. Hiermee heeft de stichting genoeg geld om vier scholen of 100.000 boeken te financieren. De opbrengst komt geheel ten goede aan door de stichting lokaal gepubliceerde school- en kinderboeken, bibliotheken en scholen voor plattelandsdorpen in diverse ontwikkelingslanden. Room to Read was na de totstandkoming van het partnerschap met bol.com inmiddels al begonnen met het bouwen van de eerste school in Sri Lanka. Wood gaf in zijn dankwoord aan dat hij verwacht dat eind van het jaar de deuren van deze basisschool voor het eerst open zullen gaan. Bol.com wil jaarlijks minimaal 250.000 euro ophalen. Tot nu toe heeft de mediawinkel al meer dan een derde van dit bedrag ingezameld.

Elke euro die klanten doneren is al voldoende voor één nieuw kinderboek. Vanaf vandaag introduceert bol.com drie donatiemogelijkheden. Bij aankoop van het boek "Ik ging weg bij Microsoft om de wereld te verbeteren" over het levensverhaal van John Wood en het boek van Nightwriters doneert bol.com tien euro direct aan de stichting. Ook kunnen klanten de Room to Read-versie van de populaire cadeaubon aanschaffen. Verkopers van tweedehands boeken kunnen tot slot vanaf deze week hun opbrengsten doneren aan het goede doel. Bol.com schenkt daarnaast nog eens 1 euro voor ieder tweedehands boek dat verkocht wordt voor Room to Read.


Meer informatie: http://www.bol.com en http://www.roomtoread.org/about/nl.html

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie