abonneren

Boete van 24 miljoen euro voor Rapidshare

De Duitse rechter heeft de website Rapidshare een miljoenenboete opgelegd wegens inbreuk op auteursrechten. De website moet ook actiever content vooraf gaan filteren.Rapidshare is een website waarop gebruikers (grote) bestanden kunnen uitwisselen. De dienst wordt regelmatig gebruikt voor het uitwisselen van muziekbestanden. Vandaar dat de GEMA, een Duitse organisatie die zestigduizend artiesten, componisten en muziekuitgevers vertegenwoordigt, een aanklacht had ingediend.
De rechtbank in Hamburg oordeelde dat die aanklacht terecht was en veroordeelde Rapidshare tot een boete van 24 miljoen euro. Rapidshare heeft besloten om naar een hogere rechtbank te stappen, in de hoop dat deze een andere uitspraak doet.

Naast de boete moet Rapidshare maatregelen treffen om te voorkomen dat gebruikers weer content beschikbaar stellen, die de auteursrechten schendt. Rapidshare heeft al een methode om eerder verwijderde bestanden buiten de deur te houden, maar die vond de rechtbank onvoldoende effectief.

Via: Chip.de

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie