abonneren

BlueTrack: nieuwe muistechniek van Microsoft

Microsoft heeft een nieuwe muistechniek ontwikkeld, met de naam BlueTrack. Het bijzondere is dat de techniek met hoge precisie werkt op vrijwel elk oppervlak.BlueTrack combineert de voordelen van optische muizen met die van lasermuizen. Ze werken op vrijwel elk oppervlak, maar zijn zo nauwkeurig als een lasermuis. BlueTrack gebruikt een blauwe lichtstraal in combinatie met een nieuw ontwikkelde beeldsensor. Ook wordt een eigen pixelgeometrie ingezet, die voor een hoog contract zorgt. De blauwe lichtbundel is zo'n viermaal breder als die van lasermuizen.

Microsoft gaat BlueTrack gebruiken in de Microsoft Explorer Mouse en de Microsoft Explorer Mini Mouse. Beide liggen vanaf dit najaar in de winkel en zitten in het wat duurdere prijssegment. Om de hogere prijs te benadrukken krijgen de muizen een rand van chroom. De draadloze BlueTrack-muizen zijn bedoeld voor rechtshandige gebruikers en werken op een frequentie van 2,4 GHz. Volgens Microsoft is een stabiele verbinding tot op een afstand van 9 meter mogelijk. Opladen kan bij de Explorer Mouse via een meegeleverd laadstation en bij de Explorer Mini Mouse met twee AA-batterijtjes.

De Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar om een indicatie te geven: de gewone BlueTrack kost $100, de kleine uitvoering kost $80.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: