abonneren

Bluetooth krijgt directe concurrentie van wifi

Bluetooth krijgt eindelijk concurrentie. Uit onverwachte hoek zelfs, want na jaren heeft het Wi-Fi Alliance eindelijk besloten dat wifi wel degelijk gebruikt kan worden voor ad-hoc communicatie op korte afstand. Hiervoor werkt het aan Wi-Fi Direct.Halverwege 2010 zal de officiële Wi-Fi Direct-specificatie gereed zijn. Wi-Fi Direct zal het apparaten met wifi toestaan contact met elkaar te zoeken zonder dat er een access point of hotspot nodig is. In principe gaat het om een peer-to-peer-variant van wifi, die vooral praktisch is voor printers, mobieltjes, camera's en laptops.
Met Wi-Fi Direct kunnen apparaten één op één praten, of in een groep. Om binnendringers buiten de deur te houden maakt Wi-Fi Direct gebruik van het wpa2-protocol. Wanneer de eerste apparaten gebruik kunnen maken van Wi-Fi Direct is nog niet duidelijk.

Engadget

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord