abonneren

Bluetooth 1.2

In juni 2003 werden de details al bekend, maar pas nu is het ook officieel vrijgegeven door de Bluetooth Special Interest Group: versie 1.2 van de bluetooth-specificatie.

De belangrijkste verbeteringen ten opzichte van versie 1.1: minder interferentie met andere draadloze technieken door Adaptive Frequency Hopping (afh), verbeterde spraakverbindingen door Enhanced Voice Processing (evp) en een snellere koppeling met andere bluetooth-apparaten. Door afh past de verbinding zich aan wanneer andere apparatuur eveneens gebruik maakt van de 2,4 GHz-band, zoals het geval is bij magnetrons, babyfoons en 802.11b/g wifi-netwerken. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van het beschikbare spectrum, zonder andere apparatuur te storen. Het resultaat: snellere en stabielere verbindingen. Evp verbetert de kwaliteit van spraak, vooral in rumoerige omgevingen. Dit is vooral van belang voor gebruikers van bluetooth-headsets. De eerste apparaten met bluetooth 1.2 liggen inmiddels in de winkel en zijn uiteraard compatibel met bestaande bluetooth-apparatuur.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord