abonneren

"Blu-ray vervangt dvd in drie jaar"

De voorzitter van de Blu-ray Disk Association zegt dat binnen drie jaar Blu-ray het huidige dvd-formaat heeft vervangen. Volgens de voorzitter is over drie jaar Blu-ray het enige next-gen formaat dat nog over is. Sony's Playstation 3 is de belangrijkste reden dat Blu-ray de formatenoorlog wint.Ongeveer 1,8 miljoen PS3's zijn er in de VS en Japan over de toonbank gegaan.
De next-gen console van Sony wordt op 23 maart in Europa gelanceerd en er zijn een miljoen consoles beschikbaar voor de Europese consument.

HD DVD - de grote concurrent van Blu-ray - wordt wat betreft hardware ingehaald door Blu-ray. Voor elke vijf Blu-ray apparaten wordt één HD DVD apparaat verkocht. Het is niet duidelijk of HD DVD het ook wat betreft software aflegt tegen Blu-ray. Sony is niet bang dat HD DVD in Europa wint van Blu-ray. Op dit moment heeft HD DVD in Europa een kleine voorsprong op Blu-ray omdat veel kleine Europese filmstudio's voor het formaat hebben gekozen en omdat er nog maar twee Blu-rayspelers in Europa beschikbaar zijn.

Toshiba en Microsoft willen dat HD DVD het wint van Blu-ray. Om dat voor elkaar te krijgen gaan de twee bedrijven kleine filmstudio's helpen om te migreren naar HD DVD. Vijf op de acht grote filmstudio's ondersteunen exclusief Blu-ray en alleen Universal heeft exclusief voor HD DVD gekozen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: