abonneren

"Blu-ray vervangt dvd in drie jaar"

De voorzitter van de Blu-ray Disk Association zegt dat binnen drie jaar Blu-ray het huidige dvd-formaat heeft vervangen. Volgens de voorzitter is over drie jaar Blu-ray het enige next-gen formaat dat nog over is. Sony's Playstation 3 is de belangrijkste reden dat Blu-ray de formatenoorlog wint.Ongeveer 1,8 miljoen PS3's zijn er in de VS en Japan over de toonbank gegaan.
De next-gen console van Sony wordt op 23 maart in Europa gelanceerd en er zijn een miljoen consoles beschikbaar voor de Europese consument.

HD DVD - de grote concurrent van Blu-ray - wordt wat betreft hardware ingehaald door Blu-ray. Voor elke vijf Blu-ray apparaten wordt één HD DVD apparaat verkocht. Het is niet duidelijk of HD DVD het ook wat betreft software aflegt tegen Blu-ray. Sony is niet bang dat HD DVD in Europa wint van Blu-ray. Op dit moment heeft HD DVD in Europa een kleine voorsprong op Blu-ray omdat veel kleine Europese filmstudio's voor het formaat hebben gekozen en omdat er nog maar twee Blu-rayspelers in Europa beschikbaar zijn.

Toshiba en Microsoft willen dat HD DVD het wint van Blu-ray. Om dat voor elkaar te krijgen gaan de twee bedrijven kleine filmstudio's helpen om te migreren naar HD DVD. Vijf op de acht grote filmstudio's ondersteunen exclusief Blu-ray en alleen Universal heeft exclusief voor HD DVD gekozen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord