abonneren

Blu-ray-verkopen naar beneden bijgesteld

Door de voortdurende economische malaise ziet het er naar uit dat blu-ray het dit jaar minder goed zal doen dat verwacht. Blu-ray-spelers zijn nog steeds erg prijzig en analisten verwachten dat de verkopen in december daardoor erg laag zullen uitvallen.In het tweede kwartaalverwachtte Parks Associates nog dat er wereldwijd 5 miljoen blu-ray-spelers verkocht zouden worden -- de PlayStation 3 niet meegerekend. In 2007 ging het nog om 800.000 spelers.Inmiddels heeft deze firma zijn verwachtingen bijgesteld en een kwart van het aantal afgeschaafd.
De verwachting is nu dat er wereldwijd 4.3 miljoen spelers verkocht worden dit jaar. Deze nieuwe verwachting is vooral gebaseerd op een onderzoek onder consumenten, waaruit blijkt dat meer als een kwart van de ondervraagden deze kerstperiode minder wil uitgeven dan gebruikelijk.

Het bestlopende segment voor deze kerst is het segment onder de $200/€200, een segment waarin blu-ray vooralsnog niet meespeelt.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord