abonneren

Blu-ray in PlayStation 3 is 'een grote fout'

Het opdringen van blu-ray aan PlayStation 3-kopers kan wel eens negatieve consequenties hebben voor Sony. Niet alleen heeft een tekort aan blauwe lasers voor een tekort aan PS3's gezorgd, ook zijn er maar weinig gamers echt blij met de blu-ray-drive.Volgens analist Michael Goodman van Yankee Group zullen veel meer gamers de PS3 kopen wanneer er geen blu-ray-speler in geïntegreerd is en de prijs dus stukken lager ligt.
Het toevoegen van een blu-ray-drive maakt de console zo'n $150 tot $200 hoger dan wat de console zonder deze drive had gekost. Omdat het formaat geen speler van betekenis is op de markt, is de prijs niet recht te praten voor potentiële kopers.

Het blu-ray-formaat heeft het sowieso zwaar: volgens een ander bureau, Cymfony, krijgt hd-dvd veel meer positieve kritieken op het internet dan blu-ray. Het bedrijf heeft bijna 18000 posts van 323 blogs en fora vergeleken. Het grootste deel van de posts zijn afkomstig van videofielen en gamers. Hd-dvd krijgt 46 procent méér positieve kriteiek dan blu-ray. Mensen die positief zijn over blu-ray hebben het vooral over de hogere opslagcapaciteit en betere interactieve mogelijkheden.

De negatieve houding tegenover blu-ray komt niet eens door de specificaties van het formaat zelf: de belangrijkste reden (26 procent) is dat mensen geen vertrouwen meer hebben in een formaat dat door Sony op de markt is gezet. Minidisc, Betamax, ATRAC en de UMD zijn goede voorbeelden waar het bedrijf al eerder de mist in ging. In veel posts wordt Sony als 'arrogant' bestempeld.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord