abonneren

Blu-Ray-formaat bezig met flinke inhaalslag

Een recent onderzoek van Nielsen wijst uit dat blu-ray de achterstand op concurrent hd-dvd aan het inlopen is. In de eerste week van januari werden er tweemaal zo veel blu-ray-schijfjes verkocht werden als hd-dvd's en in de tweede week zelfs driemaal zoveel.Nielsen heeft het onderzoek gehouden in vrijwel elk distributiekanaal, van het internet tot de grote winkelketens en speciaalzaken.
Omdat zowel de blu-ray- als hd-dvd-organisaties weigeren harde verkoopcijfers te geven, zijn dit de eerste representatieve cijfers over verkopen.

Sinds de officiële lancering heeft hd-dvd een duidelijke voorsprong genoten, vooral door de beschikbaarheid van goedkopere afspeelhardware. Inmiddels claimt Nielsen dat de voorsprong van hd-dvd zo goed als ingehaald is. Voor elke 100 verkochte hd-dvd's zijn er 92 blu-ray-films verkocht. Hd-dvd heeft nog wel een voorsprong als het gaat om het aantal beschikbare films: op Amazon zijn er 342 hd-dvd-films te koop, tegenover 257 blu-ray-films.

Ars Technica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord