abonneren

Blu-ray begint in te lopen op concurrent hd-dvd

Het gaat goed met het blu-ray-formaat. Hoewel hd-dvd's aanvankelijk beter verkochten, lijkt blu-ray nu aan de winnende hand. Volgens Video Business Online zijn er in februari in Amerika 250.000 blu-ray-films verkocht, tegenover 125.000 hd-dvd-films.Volgens Sony groeit de populariteit van blu-ray harder dan die van dvd destijds.
Sony is trots op de verkoopcijfers van The Departed: deze film kwam tegelijkertijd op blu-ray en hd-dvd uit en is daarmee een prima graadmeter voor de populariteit van beide formaten. The Departed verkocht 20.000 exemplaren op blu-ray tegenover 13.000 op hd-dvd. Wel moet hierbij de kanttekening gemaakt worden dat de blu-ray-versie vijf dollar goedkoper was dan de hd-dvd-versie.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord