abonneren

Blu-ray: 16 lagen, 400 GB

Pioneer experimenteert op dit moment driftig met een zestienlaags blu-ray-schijfje. Zoals gebruikelijk kan er op één blu-ray-laag 25 GB aan data, dus daarmee komt het Pioneer-schijfje uit op een respectabele 400 GB. Pioneer zal op 13 juli een officiële aankondiging over het nieuwe schijfje doen, maar inmiddels lijkt het vrijwel zeker dat de schijfjes niet zonder slag of stoot door de huidige spelers gelezen kunnen worden. Onduidelijk is nog of dat er aangepaste hardware nodig is, of dat een firmware-update de huidige spelers compatibel zou kunnen maken.
Ook is het nog maar de vraag of we de schijfjes überhaupt ooit in de winkel zullen zien liggen: de techniek zal vrij prijzig zijn en concurrentie krijgen van holografische opslagformaten.

Engadget

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord