abonneren

Bloggers kwaad over nep-zangeres Olympische Spelen

Bloggers zijn kwaad op de Chinese regering omdat het op de opening van de Olympische Spelen een lied liet playbacken door een schattig Chinees meisje omdat het echte zangeresje scheve tanden heeft.Veel kijkers werden vorige week vrijdag tijdens de opening van de Olympische Spelen in Beijing ontroerd dooreen klein, schattig meisje datprachtig zong. Nu blijkt dat dit hele moment nep was. Het meisje dat te zien was, kan helemaal niet zingen maar stond daar alleen maar omdat ze mooier en schattiger was dan het echte zangeresje.

De wereldwijde bloggemeenschap is verontwaardigd dat de Chinese regering het zevenjarige zangeresje Yang Peiyi het mooiste moment van haar leven ontnam omdat ze niet perfect genoeg is. Nu kreeg de negenjarige plaatsvervangster Lin Miaoke alle lof en aandacht. De Chinese regering vond een meisje met scheve tanden niet passen bij het beeld dat het naar buiten wil uitdragen van China en het Chinese volk.

De Chinese regering is niet van plan om excuses aan te bieden. Volgens woordvoerder Wang Wei was het lied vooraf opgenomen zodat de artistiek directeur het beste meisje kon uitzoeken bij het beste stemmetje.

De Chinese organisatie heeft ook toegegeven dat het vooraf opgenomen beelden van vuurwerk tijdens de officiële opening heeft getoond.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: