abonneren

Blockbuster en Netflix leggen patentruzie bij

De twee grootste concurrenten van de Amerikaanse dvd-verhuur hebben een wapenstilstand afgekondigd. Beide bedrijven zijn verwikkeld in een rechtsstrijd over patenten. Zo claimt Netflix dat Blockbuster patenten schendt door dvd's online te verhuren.Netflix heeft in april 2006 aan de rechtbank gevraagd Blockbuster te dwingen te stoppen met de online verhuur van dvd's.
Blockbuster zou inbreuk maken op twee patenten (de 'automatic queue' waarin mensen hun dvd's in een eigen gekozen volgorde ontvangen, en een patent voor het onbeperkt houden van een dvd tot een nieuwe geleverd wordt). Volgens Netflix was Blockbuster van beide patenten op de hoogte en heeft het bedrijf moedwillig de patenten genegeerd.

Het antwoord van Blockbuster is een tegenrechtzaak waarin de online retailer Netflix ervan beschuldigde fraude te plegen, de kartelwetten te overtreden en dat de patenten te breed gedefinieerd zouden zijn om er aanspraak op te maken. Hoe beide bedrijven nu tot een overeenkomst gekomen zijn is niet duidelijk. Blockbuster heeft min of meer benadrukt dat er geen geldelijke transactie met de overeenkomst gemoeid is.

BetaNews

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord