abonneren

Blizzard kondigt eindelijk Diablo III aan

Diablo-fans zijn sinds dit weekend uitzinnig van vreugde: Blizzard heeft zojuist aangekondigd dat het bezig is met het derde deel uit de serie. Diablo is, samen met Warcraft, één van de meest populaire game franchises van Blizzard.Hoewel in Diablo II degrote eindbazen (Diablo, Mephisto en Baal) allemaal verslagen zijn, staan er weer grote nieuwe avonturen te wachten voor hoofdpersoon Tristam.Volgens Blizzard zal de focus in Diablo III meer op cooperatieve gameplay komen te liggen en minder op solo-spelen.
Blizzard zal daarbij gebruik maken van Battle.net, de gratis online dienst die het bedrijf voor de eerste Diablo-game ooit introduceerde. In tegenstelling tot bij World Of Warcraft hoeft er voor Diablo III dus geen betaald abonnement te worden afgesloten.

De grafische omgeving van Diablo III zal gebaseerd zijn op de physics-engine van Havok, zodat ook de omgeving nu aan puin geschoten kan worden. Om elk level uniek te maken heeft Blizzard voor een random-level generator gekozen. Daarnaast is er nu vrijelijk in- en uit te zoomen en kan de hotbar naar eigen inzicht aangepast worden. De health- en mana-potions zijn vervangen door speciale orbs waar de speler doorheen moet lopen.

Blizzard heeft alvast verklapt dat er vijf verschillende klassen in Diablo III hun opwachting zullen doen. Naast de bekende barbaarklasse komt er in ieder geval een Witch Doctor-klasse waarbij de nadruk op potions en spells ligt.

Wanneer Diablo III eindelijk te spelen zal zijn is nog niet bekend, maar vermoedelijk ligt de introductiedatum ná die van StarCraft II, waarvan de datum ook nog niet vrijgegeven is.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: