abonneren

Blinde Redditor biedt 850 euro voor Siri-voorlezende RSS-reader

Een blinde Reddit-gebruiker heeft 1,000 dollar (855 euro) betaald om een RSS-reader te maken die door Siri wordt voorgelezen. De Redditor plaatste een oproep op de site waarin hij ontwikkelaars vroeg hem te helpen.
Hoewel de iPhone redelijk wat bruikbare tools heeft voor blinde en slechtziende gebruikers, zocht Redditor /u/devraps een wel heel specifieke optie. Hij wilde een RSS-reader die door Siri werd voorgelezen.

Verzoek

"Ik wil feeds kunnen toevoegen en tegen Siri kunnen zeggen: "Siri, lees mijn nieuws voor", zodat zij het kan opnoemen. "1: blah blah blah, 2: blah blah blah". Die nummers zijn belangrijk zodat ik kan zeggen: "Lees alleen RSS 2 en RSS 16 voor", zodat ik ze kan selecteren."

Beloning

Voor de opdracht bood de gebruiker een beloning van 1,000 dollar, zo'n 850 euro. "Daarna kun je het op Cydia verder verkopen", voegde hij eraan toe. Cydia is de app-winkel voor iOS-apparaten met een jailbreak.

Oplossing

Een week later kwam ontwikkelaar Philip Tennen op de proppen met een oplossing. Hij postte een video van de Cydia-app Sireader, die nog steeds in ontwikkeling is maar al een heel eind op weg is.De app werkt alleen nog op apparaten met een jailbreak, dus 'gewone' gebruikers hebben er nog even niets aan. Toch is Sireader niet alleen voor blinde gebruikers een handige oplossing; iedereen kan baat hebben bij een app die je RSS-feed voorleest.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: RSS, reddit

Laatste reactie