abonneren

Blaupunkt lanceert gps met videonavigatie

In november komt Blaupunkt met twee nieuwe pnd’s: de TravelPilot 500 en 700. Bijzonder aan deze navigatiesystemen is dat er naast 2d en 3d weergave, ook videonavigatie mogelijk is dankzij de ingebouwde 2 megapixel camera. De camera neemt realtime de routebeelden op en projecteert daarop de navigatiepijlen. Binnenkort kunnen we u laten weten hoe dit rijdt. Volgens de Belgische Blaupunkt product manager goed en prettig, maar onder een brug wordt het ineens ‘pikdonker'.

De Duitse fabrikant legt de nadruk op de rijveiligheid en biedt de gebruiker daarom assistentie wat betreft de maximum snelheid, ook bij werkzaamheden en waarschuwt extra bij scherpe bochten. Verder heeft de bestuurder de keuze uit zes routes: de snelste, kortste, meest optimale (combinatie tussen snel en economisch), meeste economische (de goedkoopste route: 40% kort en 60% snel), meest ecologische (minste benzineconsumptie: 75% kort en 25% snel) en een ‘off the road' optie die gebruikt kan worden in een vliegtuig om de route in vogelvlucht te volgen.

De TravelPilot 500 beschikt over kaartmateriaal van 41 Europese landen. De 700 gaat een stapje verder met Rusland. Ook heeft dit model dvb-t en mobiele office applicaties aan boord. Beide bieden internettoegang en anders snufjes zoals een Bluetooth en spraakopname. De TravelPilot gaat 499 euro kosten en de 700 599 euro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie