Blackphone-besturingssysteem Silent OS introduceert nieuwe privacyfeature

Het beveiligde Android-besturingssysteem Silent Circle komt binnenkort met een grote update. In Silent OS zit een feature die constant in de gaten houdt of je telefoon nog veilig is.

Dat laat het bedrijf weten aan gebruikers van de Blackphone, het extra veilige Android-toestel waar inmiddels ook een tweede versie is uitgebracht.

Lees hier ook onze review van de eerste Blackphone.
 

Privacy Meter

De Silent OS 3.0-update worden binnenkort uitgerold onder gebruikers. In die nieuwe versie zit een functie genaamd Privacy Meter. Die draait op de achtergrond en controleert constant of de telefoons configuratie en instellingen niet veranderen. Als dat wel gebeurt, krijgt de gebruiker een melding.
 

Privacyvriendelijk

Daarnaast worden er ook flink veel nieuwe patches en bugfixes uitgevoerd in het OS. Silent OS is gebouwd als privacyvriendelijk besturingssysteem. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld geen gebruik maken van de Play Store van Google, maar krijgen wel standaard versleutelde emailclients en vpn-apps geïnstalleerd.

Onlangs liet het bedrijf achter de Blackphone al doorschemeren dat Silent OS ook voor andere telefoon beschikbaar moest komen, maar daarover wil het bedrijf verder niets kwijt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: privacy, silent os, blackphone, silent circle