abonneren

Blackberrys krijgen hun eigen muziekdienst

Blackberrys staan vooral bekend als functionele smartphones en niet om hun hipheid. Niet vreemd want de smartphone is vooral bedoeld voor zakelijke gebruikers. Maar een Canadese muziekdienst denkt dat de Blackberry net zo hip kan zijn als de iPhone.De Canadese online muziekdienst Puretrackslanceert volgend maand op de CTIQ Wirelss Show een downloaddienst voor RIM's Blackberry. Puretrack biedt op dit moment alleen muzienummers ter download aan die zijn beveiligd met Microsofts DRM-beveiliging. De muzieknummers voor de Blackberry zullen deze beveiliging niet hebben.
Dit betekend dat Blackberry-gebruikers de muziek die ze downloaden ook naar andere apparaten kunnen kopiëren of branden op een CD.

Puretrack heeft deals gesloten met Universal, Sony BMG, Warner, EMI en een aantal onafhankelijke muziekproducenten. Tot dusver staat alleen EMI toe dat zijn muziek DRM-vrij wordt verkocht. Puretrack gaat er van uit dat voor 1 april ook een aantal andere grote muziekbedrijven DRM-vrije versies van hun muzieknummers toestaan.

Bij de lancering heeft Puretrack ongeveer 200.000 muzieknummers die af te spelen zijn op een Blackberry. Een muzieknummer kost $.99, hoewel sommige iets duurder kunnen zijnop verzoek van het muziekbedrijf. De muzieknummers zijn niet in het MP3-formaat maar worden in het AAC/AAC+-formaat opgeslagen omdat dit zorgt voor kleinere bestandsgroottes die sneller zijn te downloaden.

De downloaddienst werkt met de Blackberry, Pearl, Blackberry Curve en de Blackberry 8800. Helaas is de downloaddienst alleen toegankelijk voor Canadese gebruikers.


Website
: www.puretracks.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: