abonneren

Blackberry wil tablet maken

Blackberry komt volgend jaar met een nieuwe tablet. Het debakel van de eerste tablet van het bedrijf, de Blackberry Playbook, moet daarmee worden vergeten.

Dat zegt de directeur van het bedrijf, John Chen, in een interview op de MIT-universiteit in Amerika.

Volle markt

Volgens Chen wil Blackberry graag een tablet maken, maar is dat moeilijk omdat de markt daarvoor al vol is. "Je hebt al iPads en Android-tablets, dus je moet wel iets toevoegen", geeft Chen toe.

Hij noemt daarbij onder andere een tablet met een toetsenbord, maar dat is volgens Chen een grote uitdaging. Daar moet het bedrijf dus goed over nadenken, volgens de topman.

Nieuwe telefoon

Chen vertelt daarnaast in het interview dat Blackberry ook met een nieuwe telefoon wil komen, de Blackberry Classic. Ook die moeten weer een fysiek toetsenbord hebben, wat ooit de meest karakteristieke eigenschap van Blackberry was.

Uit het dal

Blackberry klimt de laatste jaren uit het dal waar het sinds de introductie van de iPhone in zit. De telefoons werden steeds minder populair en wat ooit één van de grootste telefoonbedrijven ter wereld was slonk steeds meer. Maar de laatste jaren is het bedrijf met een opmars bezig en het lijkt zijn koers weer gevonden te hebben.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: