abonneren

BlackBerry verliest aan steun in zakelijk segment

Steeds meer bedrijven ruilen hun BlackBerry's in voor Android- of iPhone-toestellen. Dat is slecht nieuws voor fabrikant Research In Motion, die zijn toestellen als 'de beste zakelijke oplossing' aanprijst.Een fors aantal internationale bedrijven stappen af van de BlackBerry.
Apple beweert dat maar liefst 80 van de 100 grootste Amerikaanse bedrijven tenminste een trial run met de iPhone aan het uitvoeren is, als het al niet over is gestapt. Ook Android wint rap aan terrein in het zakelijke segment, zeker nu er toestellen met qwerty-toetsenbord verkrijgbaar zijn.

Research In Motion heeft in het zakelijk segment een flink marktaandeel, maar ziet hier dus nu een kentering plaatsvinden. De fabrikant richt zich sedert enkele jaren ook op jongeren, die vooral BlackBerry-smartphones aanschaffen vanwege de ingebouwde chatapplicatie. Of RIM zich nu explicieter op jongeren gaat richten of juist gaat proberen het zakelijke segment terug te winnen, is niet duidelijk.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord