abonneren

BlackBerry OS 6-specificaties uitgelekt

Apple is niet de enige die te kampen heeft met vroegtijdig uitgelekte gegevens, ook Research In Motion is vandaag de klos. Een nog onbekend persoon heeft screenshots en specificaties van BlackBerry OS 6 op het internet gezet.BlackBerry OS 6 zal te vinden zijn op toekomstige BlackBerry-smartphones en kan als upgrade geïnstalleerd worden op een groot deel van de huidige BlackBerry-modellen.
Het besturingssysteem wordt in juni of juli verwacht.

Op de screenshots is een nieuwe browser te zien, gebaseerd op de WebKit-engine die we al van Mobile Safari kennen. Deze webbrowser ondersteunt tabs, multitouch en heeft een nieuwe favorietenstructuur. Ook de mediaspeler van OS 6 is compleet vernieuwd, met vingerbesturing om door album art te bladeren en de speler te bedienen. Multitouch schijnt door het hele besturingssysteem te zijn doorgevoerd -- zo zou de fotoapplicatie nu pinch to zoom ondersteunen, net als de iPhone.

Andere verbeteringen zijn een nieuwe inbox, geïntegreerde rss-feeds in de inbox, een compleet aanpasbaar homescreen en verbeterde fotonavigatie.

TG Daily

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie