abonneren

BlackBerry OS 5.0 krijgt vorm

Research In Motion is druk bezig nieuwe toestellen de deur uit te schuiven; zo moeten de BlackBerry Storm 2 en de BlackBerry Bold 2 voor het eind van het jaar in de winkels liggen. Eén van de nieuwe features is een upgrade van het besturingssysteem naar versie 5.0.Dat Research In Motion de nieuwe BlackBerry-smartphones met BlackBerry OS 5.0 gaat uitrusten is geen groot geheim. Maar hoe zit het met oudere toestellen?
Research In Motion heeft zich hier nooit concreet over uitgelaten, maar nu is bekend welke toestellen in aanmerking komen voor een upgrade: OS 5.0 komt beschikbaar voor de Bold 9000, Curve 8330, 8350i, 8900, Pearl Flip 8220, 8230, Storm 9500, 9530 en Tour 9630. Overigens is het niet uitgesloten dat er meer modellen aan het lijstje worden toevoegd, maar Research In Motion legt de focus aanvankelijk op BlackBerry's met meer dan 64 MB aan flashgeheugen.

Een probleem is dat de mobiele providers uiteindelijk het laatste woord hebben over de uitrol van het nieuwe systeem. Zo kan het goed mogelijk zijn dat er een update komt voor een model, maar dat de provider deze update niet aanbiedt. Of dit omzeild kan worden is niet duidelijk.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie