BlackBerry Messenger introduceert anonieme chat-functie

BlackBerry Messenger heeft een nieuwe functie toegevoegd waarmee je anoniem kunt chatten met gebruikers. In zo'n gesprek worden de namen en profielfoto's van gebruikers verwijderd, zodat niemand ongemerkt screenshots kan maken van een chat. Het gaat wel om een betaalde feature in BBM.
BlackBerry presenteert de nieuwe functie op zijn eigen website. De functie heet 'Private Chat', en werkt alleen met een abonnement op BlackBerry Messenger. Dat kost 90 cent per maand.

Meer privacy

Met zo'n abonnement zijn overigens veel meer privacy-functies beschikbaar. Zo is het mogelijk een verzonden afbeelding weer terug te trekken of om een bericht na een tijdje automatisch te verwijderen.

Screenshots

Met de nieuwe privacy-feature is het nog steeds mogelijk een screenshot te maken van een gesprek, zonder dat de gesprekspartner daar iets van merkt - in tegenstelling tot bijvoorbeeld Snapchat. Het grote verschil is dat in de modus geen herleidbare gegevens te zien zijn, zoals een naam of eerdere chats. Om de chat op te starten moet je een andere gebruiker eerst uitnodigen voor een privegesprek.

De nieuwe functie zit in alle BBM-versies, die ook in de App- en Play Store te downloaden zijn. In die laatste versie is onlangs een nieuw thema geintroduceerd, dat in lijn is met Androids 'Material Design'.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: chat, blackberry messenger