abonneren

Blackberry maakt beveiligde 'Protected'-encryptie beschikbaar voor Android en iOS

Blackberry maakt de Blackberry Messenger-app ook op Android en iOS versleuteld beschikbaar. Het bedrijf voegt zijn 'Protected'-dienst toe aan de chat-app zodat alle communicatie is beveiligd.
Dat meldt Blackberry op zijn blog.

Protected

Blackberry bracht zijn 'Protected'-dienst vorig jaar uit voor de BBM-app. Daarmee kun je gesprekken voeren die niet af te luisteren zijn. Blackberry gebruikt bovenop de standaard tls-laag ook zijn eigen encryptielaag. Eén van die lagen is onder andere dat de app bij ieder los bericht een nieuwe encryptiesleutel aanmaakt. Dat moet het onmogelijk maken een gesprek voor langere tijd af te luisteren.

Beveiligd gesprek

Gebruikers die willen chatten kunnen aan elkaar een beveiligd gesprek vragen. Vervolgens worden de beveiligingssleutels via sms of het telefoonnetwerk uitgewisseld zodat afluisteraars niet zomaar meeluisteren.

Blackberry richt zich met de app vooral op zakelijke gebruikers, die de app gebruiken om bedrijfsgevoelige informatie uit te wisselen. Uiteraard kun je de app ook voor persoonlijke gesprekken gebruiken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Bbm

Laatste reactie