abonneren

BlackBerry dood? Nog lang niet!

Alle jubelverhalen over de iPhone ten spijt lijkt het erop dat de BlackBerry zich nog lang niet gewonnen geeft. Een recente marktanalyse laat zien dat de iPhone weer op de derde plek staat, na de BlackBerry. Een jaar geleden had de iPhone zijn concurrent ingehaald.In een jaar is erveel gebeurd op de smartphonemarkt. De nummer één-speler, Nokia, heeft zijn marktaandeel niet uit weten te breiden maar ook niets ingeleverd (van 37,8 in Q3 2008 naar 37,9 procent in Q3 2009).
Research In Motion heeft met zijn BlackBerrys echter een groei van 35,7 procent weten te bewerkstelligen. Zag de BlackBerry zich vorig jaar nog ingehaald door Apple's iPhone, inmiddels heeft de zakelijke smartphone zijn tweede plek weer ruimschoots terugverdiend. Het marktaandeel is van 14,6 naar 19 procent gestegen. De iPhone bezet een derde plaats (van 16,6 naar 17,7 procent); de opmars van Apple's smartphone lijkt een beetje gestuit.

Overigens verloopt binnenkort de exclusiviteitsdeal tussen Apple en AT&T in Amerika. Apple heeft bevestigt dat het de iPhone ook via andere mobiele providers zal gaan verkopen, wat een nieuwe stimulans voor deze smartphone kan betekenen. Gaat de iPhone de BlackBerry wederom inhalen? We'll see...

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie