abonneren

BlackBerry doet het goed ondanks populaire iPhone

Ondanks dat Apple bergen iPhones verkoopt, is het Research In Motion (RIM) toch gelukt om met zijn BlackBerry meer marktaandeel te veroveren in de competitieve smartphonemarkt.RIM verdubbelde zijn marktaandeel en heeft nu 17,4 procent van de smartphonemarkt in handen. Het bedrijf verkocht tussen april en juni 5,6 miljoen Blackberry-telefoons. In dezelfde periode vorig jaar verkocht RIM 2,5 miljoen BlackBerry-telefoons. De stijging komt vooral doordat RIM zich niet meer alleen richt op zakelijke gebruikers maar ook op consumenten.

De iPhone en de BlackBerry kunnen niet goed vergeleken worden omdat in het tweede kwartaal van 2007 de iPhone pas twee dagen te koop was. Zelfs met een verdubbeling van zijn marktaandeel is RIM geen partij voor Nokia. Het marktaandeel van Nokia nam met drie procent af, maar het controleert nog steeds 47,5 procent van de markt. HTC staat op de derde plaats met 1,3 miljoen verkochte telefoons. Vooral HTC's ‘iPhone Killer' de Touch Diamond verkoopt goed. Analisten verwachten dat Nokia marktaandeel blijft verliezen aan RIM en Apple. Nokia moet innoveren wil het niet zijn dominante marktpositie verliezen.

Wat betreft besturingssystemen blijft Symbian met 57 procent marktleider. Op de tweede plaats staat RIM met 17,4 procent, gevolgd door Windows Mobile met 12 procent. Het succes van Symbian komt voornamelijk omdat het draait op de smartphones van marktleider Nokia.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie