abonneren

Blackberry en Boeing werken samen aan zelfvernietigende telefoon

Blackberry en Boeing gaan samenwerken aan een telefoon met een hoge mate van beveiliging. De Android-telefoon focust zich op uitgebreide data-encryptie en krijgt dus ook de optie om zichzelf te vernietigen wanneer iemand deze probeert te kraken. De telefoon is vooral bedoeld voor overheidsinstellingen en anderen personen die hun data streng willen beveiligen.

Dit maakt persbureau Reuters bekend op zijn website.

Boeing werkt al langer aan de smartphone, maar krijgt nu met de hulp van Blackberry toegang tot het BES 12-platform waarmee de telefoon nog veiliger moet worden. De Boeing Black krijgt daarbuiten nog een aantal interessante kenmerken. Zo kan de Boeing Black gebruikt  worden als satelliettelefoon en krijgen gebruikers de optie om allerlei biometrische sensoren toe te voegen. De meest interessante daarvan is de mogelijkheid om alle gegevens te wissen in geval van misbruik.

De smartphone van Boeing doet sterk denken aan de Blackphone. Dit toestel focust zich ook op een sterke mate van veiligheid en privacy voor de gebruiker. In tegenstelling tot de Boeing Black is de Blackphone echter meer bedoeld voor consumenten en deze is in januari 2015 beschikbaar in Nederland.

 

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: dataencryptie, boeing black

Laatste reactie