abonneren

BlackBerry-ban breidt zich uit

Na de eerdere aankondiging van de Verenigde Arabische Emiraten verbiedt Saoedi-Arabiƫ vanaf aanstaande vrijdag de ondersteuning van BlackBerry-diensten. Volgens RIM gaat het blokkeren van de BlackBerry over het blokkeren van Internet.
Als de regeringen het dataverkeer van hun burgers gaan blokkeren, zal dit de groei van elektronische diensten en uiteindelijk het hele internet ernstig hinderen.

Volgens de Saoedische autoriteiten voldoen BlackBerry-diensten niet aan de voorgeschreven regels. Ze zijn met hun blokkade nog eerder dan de Verenigde Arabische Emiraten. De VAE kondigden al eerder aan dat ze de BlackBerry-diensten in oktober gaan blokkeren. Het gaat daarbij om de manier waarop de BlackBerry berichten en data gecodeerd verzendt.

In een interview in de Wall Street Journal zegt Michael Lazaridis, CEO van BlackBerry-fabrikant RIM: "Het gaat hier om het internet. Alles op internet is gecodeerd. Het gaat dan ook niet alleen over de BlackBerry. Als ze niet met internet kunnen omgaan, dan moeten ze het afsluiten".

Het is volgens hem dan ook niet eerlijk dat alleen de BlackBerry hier als slachtoffer wordt gebruikt, om een politiek punt te scoren. Lazaridis gaat niet in op de status van de onderhandelingen met de landen, waar deze problemen zich voordoen.  "We hebben dit al eerder aan de hand gehad, het zal ook wel worden opgelost; als er een rationele discussie over mogelijk wordt".

Rim is nog in overleg met de Saoedische autoriteiten. In Saoedi-Arabië zijn meer dan 700.000 BlackBerrygebruikers. Ook India is in onderhandeling over de beveiliging van de smartphones.

RIM heeft bekendgemaakt dat ze geen toegang tot gecodeerde gegevens zullen geven en dat ook nog nooit aan iemand hebben gegeven.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord