abonneren

BitTyrant: 'asociaal' snellere downloads

Iedereen die BitTorrent gebruikt weet dat je niet kunt downloaden zonder te uploaden. Dit zorgt er voor dat torrents gezond blijven en iedereen de kans krijgt ze binnen te halen. Een nieuwe client met de naam BitTyrant dreigt nu roet in het eten te gooien.Volgens de makers van BitTyrant is het downloaden met hun client zo'n 70% sneller in vergelijking met andere bittorrent-clients.
BitTyrant krijgt dit voor elkaar door te kijken naar de uploadsnelheden van andere gebruikers die dezelfde torrent delen en de prioriteit hierop aan te passen. Op deze manier zijn mensen die een snellere internetverbinding hebben in het voordeel; de techniek benadeelt de gehele groep downloaders in het algemeen. Veel bittorrentgebruikers zijn bang dat grote groepen gebruikers met een lage uploadsnelheid de dupe zullen worden van het nieuwe programma. Om deze reden geven ze aan na te denken over een mogelijke 'ban' van BitTyrant-users op hun servers.

Ars Technica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord