abonneren

BitTorrent verandert van piraat in p2p-televisiedienst

De populaire p2p-dienst BitTorrent, die door duizenden mensen dagelijks wordt gebruikt om illegaal muziek en films met elkaar te delen, heeft een nieuwe dienst gelanceerd waarmee mediabedrijven hun programma's via de p2p-technologie als streams kunnen aanbieden.Afgelopen februari opende BitTorrent op zijn website bittorrent.comeen online videowinkel waar mensen films kunnen kopen. BitTorrent gaat nu de p2p-technologie achter de videowinkel aanbieden als een nieuwe dienst voor mediabedrijven. De nieuwe dienst heet BitTorrent DNA.
De afkorting staat voor ‘Delivery Network Accelerator'. BitTorrent wil in het vervolg deze term gebruiken in plaats van peer-to-peer, aangezien deze laatste term vooral in verband wordt gebracht met internetpiraterij.

De eerste klant van BitTorrent DNA is Brightcove. Dit bedrijf verzorgt de online distributie van tv-programma's van Amerikaanse zenders als CBS, Fox, MTV en Discovery. Het is nog niet bekend welke programma's Brightcove als streams gaat aanbieden via BitTorrent DNA.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: