abonneren

BitTorrent laat artiesten betaalde content aanbieden

Downloaddienst BitTorrent maakt het mogelijk voor artiesten om hun content betaald als torrent aan te bieden. Daar werden al experimenten voor gehouden, en die blijken zo succesvol dat BitTorrent de optie voor iedere zanger of band beschikbaar maakt.
BitTorrent laat alle artiesten of filmmakers zelf bepalen wat zij vragen voor hun muziek of video's. Daarvan krijgt de dienst 10%, de rest gaat naar de artiest. Bovendien mogen contentmakers zelf kiezen wat zij precies aanbieden. Dat kunnen hele discografieƫn zijn, of juist losse albums of nummers. Ook kunnen bundels worden aangeboden met muziek, films en apps tegelijk.

Win-win

Volgens BitTorrent is het verdienmodel een uitkomst voor zowel de artiesten als de gebruikers. BitTorrent is een makkelijke manier om veel downloaders mee te bereiken. Die zijn volgens BitTorrent wel degelijk bereid tot het betalen voor content, zolang dat maar op een praktische manier wordt doorgegeven.

Filosofie

Verdienmodellen zoals Netflix en Spotify werken ook volgens die filosofie. Mensen willen heus wel betalen, als het maar makkelijk is. Er is echter ook kritiek op die diensten, omdat ze niet genoeg geld zouden betalen aan de artiesten. Om die reden haalde bijvoorbeeld Taylor Swift haar muziek weg bij Spotify.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Bittorrent, Verdienmodel

Nieuws headlines

Laatste reactie