abonneren

Bitcoin-website CloudMnr gehackt

Een grote Bitcoin-mijn-website is gehackt. De inloggegevens van duizenden gebruikers zijn online te koop aangeboden voor.... Een Bitcoin!
Het gaat om de dienst Cloudmnr.io, een online dienst waar gebruikers via de cloud nieuwe Bitcoins kunnen mijnen. Dat is tegenwoordig een stuk moeilijker dan vroeger door de enorme rekenkracht die nu nog nodig is voor het genereren van nieuwe munten, waardoor het veelal gaat om oudere accounts.

Plaintext

Opvallend is dat de website de inloggegevens én wachtwoorden van gebruikers in plain-text opsloeg op de server. Daardoor zijn ze makkelijk te misbruiken en in eigen databases te gooien.

Verkopen

De hackers hebben een handjevol wachtwoorden op de homepage van CloudMnr. Daarnaast kunnen "geïnteresseerden" de rest van de database kopen voor 1 Bitcoin - op dit moment zo'n 250 euro.

Voorproefje

Het is niet bekend hoeveel gebruikersnamen en wachtwoorden er zijn gestolen, maar op de homepage hebben de hackers vast een voorproefje gezet van niet minder dan 1,000 adressen. Mogelijk zijn er daarnaast ook Bitcoins zelf gestolen - daar willen zowel de hackers als CloudMnr zelf niets over kwijt.

Gebruikers van CloudMnr wordt aangeraden in ieder geval hun wachtwoorden te wijzigen - specifiek die van hun Bitcoin-portemonnee.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: cloudmnr