abonneren

Bitcoin overstijgt symbolische grens van 1.000 dollar

Het gaat goed met de Bitcoin. De cryptomunt is namelijk de symbolische grens van 1.000 dollar overstegen. Daarmee lijkt de stijging richting het vorige record van 2014 te gaan, toen de munt op zijn hoogste stand ooit stond.

De grens van 1.000 dollar is symbolisch, en wordt niet vaak gehaald. De laatste keer dat de waarde van de cryptovaluta zo hoog kwam te staan was begin 2014. Toen bereikte de Bitcoin een waarde van iets meer dan 1200 dollar, het hoogste bedrag waarop de munt ooit stond.
 

Oorzaak

Er is geen duidelijke reden waarom de koers van de Bitcoin nu zo hoog staat. Vaak heeft dat wel een aanleiding. Zo steeg de waarde vlak na de Brexit, omdat er veel angst ontstond op de internationale beurzen.

De waarde van de Bitcoin fluctueert vaak sterk. Na de grote prijsstijging van 2014 zakte de koers weer flink in, tot een dieptepunt van zo'n 200 dollar.
 

Tweestrijd

Er is op dit moment een verbeten discussie onder Bitcoin-bezitters en -eigenaren over de toekomst van de munt. Die heeft namelijk de maximale grootte van de 'blocks' in de blockchain bereikt, waardoor er niet veel nieuwe munten meer bij kunnen komen. Dat betekent dat er iets moet gebeuren; er moet óf een nieuwe fork komen met een alternatieve munt, of de blockchain moet worden aangepast. Beide oplossingen kunnen grote gevolgen hebben voor de waarde van de munt, dus wellicht is de stijging slechts van korte duur.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: bitcoin