abonneren

Bitcoin-beurs Bitfinex bestolen

Er zijn bijna 120,000 bitcoins gestolen van handelsplaats Bitfinex. Hackers gingen er met ruim 60 miljoen dollar aan digitale munten vandoor. De situatie doet sterk denken aan het faiiliet van Mt. Gox; daarna zakte de waarde van bitcoins ook
Een bitcoin is inmiddels nog maar € 400,- waard, ruim een kwart minder dan een maand geleden toen de munt weer even een hoogtepunt bereikte.

Bitfinex

De hack gebeurde bij het Chinese Bitfinex, één van de vele bitcoin-marktplaatsen. Het bedrijf zegt de hack nog steeds te onderzoeken en kan dus nog niet veel details geven over wat er is gebeurd, al probeert het op Reddit gebruikers zoveel mogelijk bij te praten over de situatie.

In totaal zijn er 119,756 bitcoins gestolen bij de hack, bevestigt een medewerker van het bedrijf. Ten tijde van de hack was dat ruim 70 miljoen euro waard, maar nu de koers naar beneden valt is dat nog 'maar' zo'n 50 miljoen.

Onduidelijkheid

Bitfinex wil niet zeggen hoeveel procent van het totaal aantal bitcoins is gestolen, maar wel dat dat 'meer dan de helft' is. De klanten van Bitfinex willen dat graag weten, zodat ze kunnen inschatten hoe groot de kans is dat ze hun munten nog terug krijgen.

Onderzoek

De handelsplaats is inmiddels afgesloten. Het enige dat bezoekers van de site te zien krijgen is een melding over de diefstal, die doorlinkt naar een statuspagina waarin het bedrijf schrijft over het onderzoek.

De situatie doet erg denken aan die van Mt. Gox. Die handelsbeurs ging in 2014 failliet nadat bleek dat er duizenden bitcoins werden verduisterd. Ook toen zakte de koers van de bitcoin hard.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: bitcoin, Beurs, bitfinex, mt gox

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord